ΜΠΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ: SNACK ON THE GO!

Μπάρες με σοκολάτα, μπάρες με ξηρούς καρπούς, μπάρες με φρούτα…αυτό το σνακ ήρθε για να μείνει! Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει το νέο σνακ για όσους δουλεύουν και για όσους θέλουν κάτι γρήγορο και νόστιμο! Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το σνακ για τη διατροφή μας?

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΜΙΑ ΜΠΑΡΑ ΩΣ ΣΝΑΚ?

Η μπάρα δημητριακών θα σου προσφέρει γρήγορα γεύση και θρεπτική αξία, οποιαδήποτε στιγμή τη χρειαστείς. Εκτός από αυτό, η εύκολη μεταφορά της στο δρόμο είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα της, για όσους είναι πολλές ώρες εκτός σπιτιού.

Φυσικά, υπάρχουν διάφοροι γευστικοί συνδυασμοί στις μπάρες του εμπορίου που μπορείς να δοκιμάσεις, μέχρι να καταλήξεις στην αγαπημένη σου γεύση. Πραγματικά οι γευστικοί συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι άπειροι, ειδικά αν πειραματιστείς με σπιτικές μπάρες!

Άρα, σε ένα τέτοιου είδους γεύμα έχουμε ευκολία, θρεπτική αξία και γεύση!

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ?

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς εύκολα να ξεφύγεις θερμιδικά με τέτοια σνακ, ειδικά αν δεν προσέξεις τη διατροφική ετικέτα του προϊόντος! Το πιο βασικό που πρέπει να προσέχεις είναι η ζυγαριά ανάμεσα στη θρεπτική αξία και στην απόλαυση. Αν για παράδειγμα, επιλέγεις συνέχεια μπάρες σοκολάτας, δεν έχεις να κερδίσεις τόσο στην θρεπτική αξία σε σύγκριση με μια μπάρα ολικής αλέσως με μαύρη σοκολάτα.

Οι περισσότερες μπάρες του εμπορίου είναι πιθανόν να είναι αυξημένες σε θερμίδες και ζάχαρη, ειδικά αν περιέχουν σοκολάτα ή άλλου είδους γλυκό. Προτίμησε τις μπάρες ολικής άλεσης ή με βρώμη, ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα, ειδικά αν τις καταναλώνεις καθημερινά, ώστε να κερδίσεις στην θρεπτική τους αξία.

Είναι πολύ σημαντικό στα επεξεργασμένα τρόφιμα να διαβάζεις τις αναλυτικές διατροφικές πληροφορίες, επιλέγοντας τη μπάρα με λιγότερα σάκχαρα, λιγότερα κορεσμένα λιπαρά οξέα και περισσότερες φυτικές ίνες. Όλες αυτές τις πληροφορίες μπορείς να τις βρεις στην διατροφική ετικέτα του προϊόντος ή μπορείς να απευθυνθείς στον διαιτολόγο σου!

ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΩ?

Αν μιλάμε για μια μπάρα του εμπορίου, το μέγεθος της μερίδας δεν διαφέρει ιδιαίτερα. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες διατροφικές οδηγίες για τη συχνότητα που μπορείς να επιλέγεις την μπάρα ως σνακ, αλλά πρέπει να θυμάσαι ότι η διατροφή σου οφείλει να έχει ποικιλία από όλα τα τρόφιμα.

Αν επιλέξεις να φτιάξεις την δική σου μπάρα, η ποσότητα που μπορείς να καταναλώσεις εξαρτάται από το συνολικό ποσό των θερμίδων που καταναλώνεις μέσα στην ημέρα σου ή από τον αριθμό των γευμάτων σου.

ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΜΙΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΑΡΑ?

Ναι ! Η σπιτική μπάρα σου προσφέρει τη χαρά της δημιουργίας και τον ατελείωτο κατάλογο των υλικών που μπορείς να προσθέσεις!

Η δικιά μου αγαπημένη και δοκιμασμένη συνταγή είναι από τον γνωστό σεφ-ζαχαροπλάστη Άκη Πετρετζίκη από την συνταγή για μπάρα δημητριακών με βρώμη και ξηρούς καρπούς. Ωστόσο, μπορείς να επιλέξεις από πληθώρα υλικών, όπως το γιαούρτι, τα αποξηραμένα φρούτα και διάφορα είδη ξηρών καρπών ή superfoods.

Επέλεξα την συγκεκριμένη συνταγή επειδή:

  1. Περιέχει ταχίνι και ξηρούς καρπούς ως πηγές εξαιρετικού μονοακόρεστου και πολυακόρεστου λίπους.
  2. Περιέχει σοκολάτα κουβερτούρα και μέλι ως πηγή αντιοξειδωτικών.
  3. Προσλαμβάνω φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά από την βρώμη.
  4. Μου προσφέρει κορεσμό και μέγιστη θρεπτική αξία ως ενδιάμεσο γεύμα.
  5. Την συνδυάζω εύκολα με τον καφέ ή τον χυμό μου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Η δικιά μου αγαπημένη συνταγή βρίσκεται στον σύνδεσμο παρακάτω:

https://akispetretzikis.com/el/categories/snak-santoyits/mpares-dhmhtriakwn