τραπέζι και διατροφή

Χθες ήταν μία από τις ημέρες του χρόνου που το γιορτινό τραπέζι δεν συνδυάζεται με την διατροφή. Η Τσικνοπέμπτη είναι μία από αυτές τις ημέρες του χρόνου που η σχέση μας με την “υγιεινή” διατροφή δεν υπάρχει ! Τι κάνουμε όμως σήμερα που τα τραπέζια άδειασαν ;

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς διαχειριζόμαστε την επόμενη ημέρα μετά από ένα γιορτινό τραπέζι ή από μια χορταστική έξοδο για φαγητό !

 

τραπέζι και διατροφή

Διατροφικά tips για να επανέλθεις

 

  • Μην ζυγιστείς !

Η μέτρηση του σώματος σου μετά από τέτοια τραπέζια, θα σε οδηγήσει σίγουρα σε εσφαλμένες μετρήσεις. Επίσης, το πιο πιθανό είναι να δεις ένα αρκετά ανεβασμένο νούμερο (μέχρι και 3 κιλά πολλές φορές), το οποίο οφείλεται στον μεγάλο όγκο του γεύματος και στην διαφορετική σύσταση του. Καλό θα ήταν να μετρηθείς τουλάχιστον 4 με 5 ημέρες αφού επανέλθεις στην διατροφική καθημερινότητα σου !

  • Πιες περισσότερο νερό !

Το νερό θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις καλύτερα το αλάτι των προηγούμενων γευμάτων σου, αλλά και θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς τυχόν φουσκώματα. Προσπάθησε να καταναλώσεις 6 – 8 ποτήρια νερό μοιρασμένα μέσα στην ημέρα σου.

  • Προσάρμοσε τα επόμενα γεύματα σου !

Φρόντισε να μην επιλέξεις ξανά τα περισσεύματα από το τραπέζι. Την επόμενη ημέρα φτιάξε κάποιο όσπριο ή λαδερό φαγητό αλλά και κατανάλωσε σαλάτα μεσημέρι και βράδυ.

  • Πρόσεξε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος !

Οι διατροφικές συστάσεις προτείνουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος μέχρι το πολύ 1 φορά την εβδομάδα. Άρα, η Τσικνοπέμπτη είναι η μία ημέρα από την εβδομάδα που επέλεξες αρκετή ποσότητα κόκκινου κρέατος (μπριζόλες, παϊδάκια, πανσέτες κλπ). Γι αυτό τις επόμενες ημέρες επέλεξε γεύματα με βάση τα πουλερικά, τα όσπρια, τα λαδερά κλπ.

  • Μην σκέφτεσαι θερμίδες !

Μία από τις μεγαλύτερες παγίδες στην επόμενη ημέρα του τραπεζιού είναι ο υπολογισμός θερμίδων είτε του προηγούμενου τραπεζιού είτε των θερμίδων της επόμενης ημέρας. Μία συχνή αντιμετώπιση, και μάλλον λανθασμένη, είναι να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες τις επόμενες ημέρες !

Επομένως, τι κάνουμε σήμερα μετά την Τσικνοπέμπτη ;

 

Συνεχίζουμε την φυσική μας δραστηριότητα, επιλέγουμε γεύματα χωρίς κόκκινο κρέας, καταναλώνουμε περισσότερο νερό, φρούτα και λαχανικά και δεν ζυγιζόμαστε ! Θα ήθελα να θυμάστε ότι καμία προσπάθεια μείωσης βάρους, δεν μπορεί να “πάει πίσω” με ένα γεύμα εκτός προγράμματος !